
Rosas tonfiskkräm
till smörgåstårta.
Tonfisk
Creme fraiche
Majonnäs ( lite)
Hackade kokta ägg
Hackad dill (
mycket)
Hackad gul lök (
lite)
Chilisås
Aromat
Ett jättegott
mellanlägg till smörgåstårta.
Samma kräm till
alla bottnarna.

Mamma Gretas tonfisksallad
Kokta kalla
makaroner
Strimlad vitkål
Tonfisk
Hackade kokta ägg
Strimlad
salladskål
Hackad gul lök
Gräddfil
Majonnäs
Salt svartpeppar

Kickis Sillsallad
10 port.
Ca: 30 kokta
kalla potatisar ( tärnade)
10 hackade ägg
hackad dill
2 dl. majonnäs
1 stor hackad gul
lök
1 purjolök
4 dl. gräddfil
10
matjessillfileér i bitar.

Malins
Soppa med fisk &
räkor
1,5-2 tsk curry
2 msk margarin
4 msk vetemjöl
1 l fiskbuljong (tärning + vatten)
2 paket saffran
1,5-2 tsk salt
2 dl strimlad purjolök
4 dl mjölk
1 dl matlagningsgrädde
600 g torsk
500 g räkor (el 1 kg skalade)
dill
Smält margarinet tillsammans med curryn.
Rör i mjölet försiktigt så att det ej blir klumpar.
Häll i fiskbuljongen. Tillsätt saffran, salt, purjolök,
mjölk och grädde. Låt koka ihop några minuter.
Skär fiskblocket i bitar och lägg dem i soppan,
låt koka tills fisken blir vit.
Lägg i räkor och låt soppan bli varm.
Klipp ev över lite dill innan soppan serveras.
Serveras med krutonger som du gör själv genom att
skära formfranska i små fyrkanter. Stek i smör och krydda med
lite vitlökspulver.
Klart att
servera!


|